‘Een solide basis voor verdere groei van de agrifood sector’

Met trots onthult HatchTech Group de plannen voor een nieuw hoofdkantoor in het hart van Foodvalley. Het state-of-the-art hoofdkantoor wordt een thuis voor alle HatchTech merken, en een creatieve broedplaats voor nieuwe ideeën en innovaties.

Van onderzoek tot design, van klantenservice tot sales: het nieuwe hoofdkantoor brengt alle disciplines letterlijk bij elkaar onder één dak. Dit zal in belangrijke mate bijdragen aan het waarmaken van de ambities van HatchTech Group. “Met de fundering voor dit nieuwe pand, leggen we ook de fundering voor verdere, stabiele groei van ons bedrijf en de agrifood sector. Een kans die mede mogelijk wordt gemaakt door het vertrouwen van onze klanten in onze visie en producten”, aldus CEO Tjitze Meter. “Een creatieve, inspirerende omgeving is onmisbaar om innovatie en vooruitgang mogelijk te maken en te stimuleren. Behalve een werkplek, zal het nieuwe hoofdkantoor bovenal een ontmoetingsplek zijn. Een plek om klanten en relaties te ontvangen.”

Training en expositie

Wie het nieuwe pand betreedt, komt binnen in de showroom. Een permanente expositieruimte voor de innovaties, technologieën en producten van de verschillende divisies van HatchTech Group. De showroom speelt een grote rol in het opleiden en trainen van klanten en medewerkers. Een andere prominente functie in het nieuwe hoofdkantoor is het faciliteren van innovatie. “Een groot deel van het pand is ingericht voor onderzoek en productontwikkeling”, vertelt COO Joost ter Heerdt. “Ik zie het als een proeftuin, waar onze ontwikkelaars en engineers alle vrijheid en ruimte krijgen om innovaties te ontwikkelen en te testen. Die creativiteit en innovatie zit in onze genen, en in het nieuwe pand zal daar alleen maar meer ruimte voor zijn.”

Verbinding, innovatie en interactie
Het nieuwe gebouw is ontworpen vanuit de wensen en behoeftes van de klant, de medewerkers en de omgeving. COO Ellen Poodt: “Een van de eerste stappen was het betrekken van onze collega’s. Hoe zien zij de toekomst voor HatchTech, en hoe zou de werkplek daaraan bij kunnen dragen? Dit heeft geleid tot een licht, speels en transparant ontwerp dat aan alle kanten verbinding, innovatie en interactie ademt. Daarnaast heeft de architect gezorgd voor een natuurinclusief ontwerp dat past in de omgeving en waarin veel oog is voor groen en duurzaamheid. Een combinatie waar we erg trots op zijn en we kunnen niet wachten om hier met alle collega’s onder hetzelfde dak samen te werken.”

Het nieuwe kantoor wordt gebouwd in Veenendaal, de thuisbasis van HatchTech Group. Veenendaal is de perfecte locatie voor dit nieuwe hoofdkantoor vanwege de centrale ligging in Nederland, makkelijk bereikbaar over de weg en met het openbaar vervoer, en de ligging in de Foodvalley. De bouw van het nieuwe pand begint halverwege 2021 en zal ongeveer een jaar duren.

© 2021 Dutch Poultry Centre