Bell & Evans en HatchTech hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuw turn-key broederijproject in Fredericksburg, PA, VS. De greenfield broederij bevat 36 MicroClimer Setters en 12 HatchCare units, evenals een compleet koel- verwarmings- en instalatiesysteem. De broederij krijgt een productiecapaciteit van 78.000.000 eendagskuikens per jaar. De filosofie van Bell & Evans, een bekende producent van biologische en antibioticavrije kip, sluit naadloos aan op de innovatieve oplossingen die HatchTech biedt. Met dit grote nieuwe broederij project is de HatchCare revolutie in de VS ontketend.

Scott Sechler Sr., President en Eigenaar van Bell & Evans geeft het volgende commentaar: “Ik heb Europa vaak bezocht tijdens mijn zoektocht naar ons volgende broedsysteem. HatchTech past perfect bij Bell & Evans, niet alleen vanwege de hoogstaande technologie die ze bieden, maar omdat ze vooruitstrevend zijn in alles wat ze doen. Hun focus op diervriendelijkheid komt volledig overeen met mijn filosofie om de stress bij onze kippen te minimaliseren, door het dierwelzijn een constante hoge aandacht te geven. Het is een goed ontworpen en weldoordacht systeem. Bij Bell & Evans zijn wij bijzonder enthousiast en trots om samen met HatchTech de eerste op diervriendelijkheid gefocuste kuikenbroederij in de Verenigde Staten te bouwen.”

Gilbert Klumpenaar, International Sales Manager bij HatchTech vindt het een compliment om met een bedrijf als Bell & Evans samen te werken. “HatchCare samen met Bel & Evans in de VS op de markt brengen is een perfecte zet voor ons beiden. Bell & Evans produceert biologische en antibioticavrije kip, met een sterke focus op het dierwelzijn. HatchCare zal positief bijdragen aan alles waar zij als bedrijf voor staan.”

OVER BELL & EVANS

Bell & Evans is een familiebedrijf dat gevestigd is in Fredericksburg, PA. Het is de grootste producent van antibioticavrije kip in de VS. Als pioniers in de pluimveesector behalen zij hun succes met de productie van uitzonderlijke kwaliteit vleeskuikens in een stressvrije omgeving, sinds 1998 doen zij dit zonder het gebruik van antibiotica.

OVER HATCHTECH

Bij HatchTech is het leveren van superieure kuikenkwaliteit door innovatieve en op onderzoek gebaseerde oplossingen leidend. Dit doen zij met een totaalconcept van de broederij tot aan de stal, voorzien van uitstekende service om een constant hoge kwaliteit te behalen. De op onderzoek gebaseerde kennis van HatchTech stelt hen in staat om hoogstaande en gebruiksvriendelijke producten te ontwikkelen voor de wereldwijde pluimvee sector.  

© 2020 Dutch Poultry Centre