De eerste editie van VIV MEA heeft de verwachtingen ruimschoots overtroffen. De nieuwe internationale vakbeurs van VIV worldwide op het gebied van pluimvee, zuivel en aquacultuur verwelkomde bezoekers uit talloze landen, variërend van de regio’s Midden-Oosten en Afrika tot Turkije, Iran en Zuid-Centraal-Azië. De 279 exposanten op VIV MEA ontmoetten in totaal 6.243 bezoekende professionals uit 109 landen in het Abu Dhabi National Exhibition Centre.

Klik HIER of OP DE AFBEELDING om de VIV MEA 2016 Show Review te bekijken. Op pagina 4 vindt u het verslag en de foto's van de DPC Conference 'Dutch Approach'!

 

Hoge kwaliteit en uitstekende opkomst

VIV worldwide manager Ruwan Berculo van organisator VNU Exhibitions zegt: "Toen we VIV MEA aankondigden, verwachtten we dat de eerste show tot ongeveer 200 exposanten uit alle delen van de wereld zou samenbrengen om hun producten en diensten aan ongeveer 4.000 topbeslissers en inkopers uit de regio. We bleken gelijk te hebben over de wereldwijde afkomst van de exposerende bedrijven en over de hoge kwaliteit van de bezoekers, maar het aantal bezoekers is veel hoger dan we hadden kunnen hopen voor het debuut van dit nieuwe event. Dit blijkt ook uit de hoge voorlopige waarderingscijfers: bezoekers beoordelen VIV MEA 2016 met een 7,8, exposanten waarderen de show met een 8,0.

"Het is een blijk van groot vertrouwen van de mensen vanuit de industrie in de regio, die VIV MEA heel duidelijk hebben verwelkomd als een regionale show die zich direct als een prominent internationaal platform heeft bewezen. Ondanks de politieke instabiliteit en onrust in sommige gebieden van het Midden-Oosten en de huidige economische onzekerheden in de regio als gevolg van lage olieprijzen, hebben de toonaangevende producenten door hun aanwezigheid in Abu Dhabi aangetoond dat ze vastbesloten zijn om vooruit te kijken en zich te laten informeren over de nieuwste innovatieve en geavanceerde technieken uit de hele wereld.

"Bovendien is het onbetwistbare succes van VIV MEA een bewijs van het ‘familiegevoel’ binnen de industrie, onze organisatie en de kopers en verkopers uit de internationale zakenwereld. Allemaal hebben we de handen ineengeslagen om samen dit belangrijke nieuwe evenement neer te zetten."

 

Uitstekende internationale spreiding

Ongeveer 80% van de bezoekers kwam van buiten de Verenigde Arabische Emiraten, aldus Berculo. Zij vertegenwoordigden een uitstekende spreiding van landen uit het Midden-Oosten, aanzienlijke delen van Afrika en plaatsen in en rond India. De afzonderlijke landen in de noordelijke gebieden van het Afrikaanse continent waren vooral sterk vertegenwoordigd, zoals Egypte, Soedan en Nigeria. Uiteraard kwamen veel bezoekers uit de naburige Golfstaten en Saoedi-Arabië.

"Bijna alle landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben hun eigen beurzen op het gebied van landbouw of veeteelt, maar VIV MEA 2016 is erin geslaagd om zakelijke leiders te trekken uit de hele regio vanwege haar bijzondere mix van wereldwijde leveranciers, innovatie en informatie", licht Berculo toe, "Het succes van onze show werd verder ondersteund door het omlijstende congresprogramma, dat van een aanzienlijk hogere kwaliteit was dan normaal zou worden gevonden op meer lokale beurzen.”

"Ook de co-locatie met het Global Forum for Innovations in Agriculture droeg bij. Bezoekers van beide kanten maakten van de gelegenheid gebruik om beide beurzen te bezoeken, om hun bezoek aan Abu Dhabi nog meer toegevoegde waarde te geven. Deze bezoeken worden geteld als een aanvulling op de 6.243 originele VIV MEA bezoeken.

"Een ander zeer positief aspect voor deze eerste VIV MEA is geweest dat de timing samenviel met de recente flexibelere internationale handelsbetrekkingen met Iran. De beurs werd bezocht door enkele honderden Iraanse producenten van pluimvee en diervoeders, die bevestigden dat de nieuwe zakelijke situatie investeringen en groei aanjaagt. "

Toekomstplannen

VIV MEA heeft haar belofte waargemaakt als ​​succesvol niche-event voor de top van de industrie op het gebied van dierlijke eiwitten, met een sterke nadruk op pluimveevlees en eieren, en daarnaast oplossingen voor de productie van melk en vis. Bezoekers en exposanten hebben inmiddels al suggesties gedaan voor uitbreiding van de toekomstige edities van het event, bijvoorbeeld meer focus op het gebied van verdere vleesverwerking, marketing, branding en productveiligheid.

“VIV MEA keer terug in het begin van februari in 2018," bevestigt Berculo. "We hebben nu een uitstekende show die afwisselt met VIV Asia in Bangkok als een tweejaarlijks internationaal platform met een focus op regionale markten."

 

© 2020 Dutch Poultry Centre